Schnelle & sichere Lieferung

Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'

€ 454,00 *

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Leveringstijd 5 Werkdagen

Kleuren:

  • CH-DT-BELLIS
  • Kids
Leuk kinderzadeltje gemaakt van DryTex kunstleder: onderhoudsarm en waterafstotend. Simpelweg...meer
Productinformatie "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"


Leuk kinderzadeltje gemaakt van DryTex kunstleder: onderhoudsarm en waterafstotend. Simpelweg reinigen met een natte spons.


Geweldig zadeltje voor kinderen van circa 5 tot 12 jaar. Ideaal om op te leren rijden. Kinderen zitten fijn opgesloten tussen de pommel en cantle van het zadel, kunnen de pommel vasthouden als ze wat extra steun zoeken, en door het ontbreken van een zadelboom kunnen ze hun paard of pony beter aanvoelen en makkelijker leren om de bewegingen goed te volgen. Kinderen worden gestimuleerd en aangemoedigd om snel vol vertrouwen en met een goed evenwicht rond te rijden op hun pony of paard.  

Het zadeltje is qua lengte geschikt voor ponies vanaf ongeveer 1 meter schofthoogte en kan ook gewoon op grotere paarden gebruikt worden. De pommel in het zadel is iets kleiner en breder dan de standaard pommel in de grotere maten zadels, en kan voor de extreem brede ponies eventueel vervangen worden door een kleine maat zachte pommel.  

De zadels worden geleverd met een sleutelhanger van de Barefoot-mascottes: ezeltjes Bellis of Lily.  

Verkrijgbaar in zwart met blauw (+ Bellis sleutelhanger) of bruin met roze (+ Lily sleutelhanger).
Zittingmaat X0 Kids. Deze is een maatje kleiner dan de maat 0.

* Met drukverdelend systeem in de kussentjes
* Beweegt in alle richtingen soepel met het paard mee
* Geen beperking van de bewegingsvrijheid
* Close contact zitgevoel
* Verplaatsbare beugelophanging
* Gemaakt van praktisch DryTex kunstleder
* Gewicht: slechts ca. 3 kg
* Zittingmaat: X0 


Let op: dit zadeltje wordt zonder toebehoren geleverd omdat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Onderaan deze pagina staan de meest gebruikte toebehoren.  

 

Verdere links naar "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"
  A = Ruglengte in cm B = Zittinglengte in cm C =...meer
Matentabel "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"

 

A = Ruglengte in cm

B = Zittinglengte in cm

C = Zijlengte in cm

 

Ieder Barefoot-zadel wordt met de hand gemaakt.
De afmetingen kunnen daardoor iets afwijken.

    Zadelmodel        A   
    in cm    
B
    in cm    
C
    in cm    
   
   aanbevolen voor    
ca. damesmaat 

    aanbevolen voor    
ca. herenmaat

Cheyenne maat X0

    42     28     37         104 - 140         104 - 140

Cheyenne maat 0

   48     32     45          32-34/36             44-46

Cheyenne maat 1

   52     36     50            36-40             46-48

Cheyenne maat 2

   58     40     51            42-46             50-54

 

De zadels lijken best lang? Let op!
De ruglengte maat A is de totale lengte van het zadel midden over de ruggengraat gemeten. Omdat een Barefoot geheel flexibel met het paard mee kan bewegen en het ruitergewicht tussen pommel en cantle blijft, staat er geen druk op het achterste en voorste stukje van het zadel. De "werkende lengte" van de zadels is daardoor een stuk korter en dit is tevens de reden waarom Barefoot-zadels iets langer mogen zijn dan boomzadels. Wanneer je in het zadel zit kan je het achterste stuk van het zadel dan ook iets optillen.

Het ruitergewicht moet goed verdeeld worden - maar dan wel op de plek die anatomisch gezien het beste het ruitergewicht kan dragen: tussen schoft en lendenen, waar de rug het sterkst is. Dit sterkste deel van de rug ligt precies onder de zitting van het zadel: tussen pommel en cantle. Die door hun uitsparingen en het VPS in / onder het zadel, de schoft en ruggenwervels vrij van druk houden.

schoftruimte


De zadels zijn anatomisch gevormd: aan de voorkant loopt het zadel flink omhoog zodat ook de hogere schoft voldoende ruimte krijgt onder het zadel. Maar ook aan de achterkant loopt het zadel iets omhoog. Dit is om te voorkomen dat het achterste randje van het zadel zich "ingraaft" in de lendenen van het paard. Hierdoor kunnen de zadels ook weer op wat kortere ruggen goed gebruikt worden en is het over het algemeen geen probleem als het zadel voor het mooie eigenlijk net wat te lang is: je komt er mee weg door de flexibiliteit en vormgeving van het zadel, het paard ervaart er geen hinder van.


Hoe kies je de juiste zadelmaat?

Je kiest altijd de maat die past bij de ruiter. Je kan voor het comfort van het paard 100x beter een zadel kiezen dat voor het mooie (volgens boomzadel-regels) net iets te lang is op de rug, dan een zadel dat doordat het een maatje kleiner is officieel perfect past qua lengte...maar waar de ruiter niet goed in past. Is de zitting te krap dan komt de ruiter al snel met de billen op de cantle te zitten en dit heeft alleen maar nadelige effecten voor zowel paard als ruiter: NIET doen dus! Een zadel dat een maatje groter is, is dan voor iedereen echt veel fijner.

De in de matentabel genoemde maat is een gemiddelde. Ruiters met slanke billen maar lange benen hebben soms een maat 2 zadel nodig om de lengte van hun bovenbenen goed kwijt te kunnen. En de ene ruiter zit graag wat meer opgesloten, terwijl de ander graag wat meer vrijheid heeft. Het blijft dus een kwestie van proberen welke maat in de praktijk het fijnste aanvoelt.


De eerste Barefoot-zadels werden vanaf 2003 allemaal geleverd met een maat M pommel. Deze...meer
Pommelmaat "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"


De eerste Barefoot-zadels werden vanaf 2003 allemaal geleverd met een maat M pommel. Deze functioneerde in de meeste gevallen prima voor zowel smalle als (hele) brede paarden. Maar het is natuurlijk beter om wat meer keuze te hebben in pommelmaten voor de ultieme fijn-afstelling van je zadel op je eigen specifieke paard of pony. 

Daarom zijn er verschillende pommelmaten:

-   maat S   voor de smalle & hoge schoft
 maat M   voor de "gemiddelde" schoft
-   maat L   voor de iets bredere schoft
-   maat XXL  voor de erg brede paarden

....en dan is er ook nog de zachte pommelvulling voor de echt zware jongens... het modelletje wijnvat / picknicktafel.


De maat X0 / Kids zadeltjes worden nieuw altijd geleverd met een aangepaste ponyformaat L pommel in het zadel.
De enige andere optie voor deze kleine zadeltjes is de kleine maat zachte pommel. Deze is hier los bij te bestellen.Hoe weet je nu welke maat pommel je paard nodig heeft?
Dit kan je zelf meten, zie de instructies hieronder. Als je deze aanklikt openen ze in een nieuwe pagina.
Je kan de instructies uitprinten en meenemen naar je paard, wel zo makkelijk!

plaatje-pommelmeten

 
Hieronder zie je de maatsjablonen die je zelf uit kan printen en op karton kan plakken.
Heb je daar geen zin in dan kan je stevige kant & klare maatsjablonen hier bestellen.

plaatje-maatsjabloon


Deze sjablonen bieden een eenvoudige mogelijkheid om de pommelmaat te controleren.
Het is hierbij wel belangrijk dat je de sjablonen op de juiste plek van de rug zet, zie de rode lijn hieronder:

sjabloonpositie

Een echte pommel is natuurlijk veel dikker en 3-Dimensionaal gevormd waardoor je daarmee makkelijker de juiste positie op de rug kan vinden en beter kan beoordelen hoe de pasvorm is van de betreffende pommel. Maar om nu verschillende maten pommels te kopen dat gaat voor veel mensen toch wat ver. Vandaar dat we deze wat meer prijsbewuste / zelf te maken maatsjablonen aanbieden. 

Let op: Omdat een Barefoot-zadel helemaal mee kan bewegen met de bewegingen van het paard, krijgen de spieren veel ruimte om te ontwikkelen. Heb je een revaliderend paard met weggevallen schoftbespiering dat je goed gaat trainen onder een Barefoot, dan is het niet uniek wanneer het dier al binnen 6-8 weken een pommelmaat groeit! 

Sommige ex-boomzadel paarden gaan binnen een half jaar van een S naar een L pommel....
Het is daarom verstandig om elke paar weken even de pommelmaat te checken.


Wil je de pommel / fork verwisselen?
Dan hebben we hier nog wat tips:

fork-wisselen-plaatje5g9OcOAknOFGM

 

 

Wil je graag een uniek Barefoot-zadel? Ben je erg gecharmeerd van een bepaald model zadel...meer
"Custom made" opties "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"Wil je graag een uniek Barefoot-zadel?
Ben je erg gecharmeerd van een bepaald model zadel maar zou je nèt een detail iets anders willen?

Er zijn verschillende modelijkheden om een "custom-made" zadel naar wens te laten maken.
We gaan altijd uit van een bestaand model, waar je dan wat aanpassingen aan kan laten doen.
Bijvoorbeeld een pommel-zadel met een fork, of een fork-zadel met een pommel laten maken.

Of een normaal alleen in leder leverbaar zadel, op speciaal verzoek in DryTex kunstleder laten maken.
Met eventueel ook nog Biothane singelstoten als je een "Vegan" zadel wilt dat helemaal zonder dierlijke producten is gemaakt.

Of wie weet wil je wel een zadel in 2 of meer kleuren. Of meerdere zadels bestellen, met elk een andere kleur achterkant van de pommel / cantle zodat ieder paard duidelijk zijn eigen kleurtje toebehoren heeft, handig als er meerdere mensen op je paarden / ponies rijden. Of je wilt graag een maat 3 zadel. Of....wellicht heb je zelf nog een leuk idee?Je kan ons altijd een mailtje sturen met je wensen.
We checken dan of je wens mogelijk is en zo ja, dan geven we een prijsopgave en levertijd door. Houd er wel rekening mee dat in de meeste gevallen de levertijd voor een "custom made" zadel al snel zo'n 12 weken zal zijn. Dit omdat iedere nieuwe opdracht netjes achteraan aansluit in het altijd ver vooruit geplande productie-schema. Meerprijs
Omdat een custom-made zadel speciaal voor jou naar wens gemaakt wordt is deze duurder om te maken dan de standaard zadels waarvan meerdere stuks in 1 keer gemaakt kunnen worden. In de meeste gevallen komt er dan een meerprijs van ca. 150 euro bovenop de prijs van het basismodel. Wil je alleen een pommel in plaats van een fork, of alleen DryTex singelstoten, dan kan dit bedrag lager uitvallen. En een zadel dat normaal van leder is, wordt ondanks de custom-made-kosten juist vaak iets goedkoper in een DryTex versie doordat het materiaal van het zadel goedkoper wordt. Echte zekerheid over de kosten kunnen we pas geven als je ons even een berichtje stuurt met je wensen, dan worden de actuele kosten voor die materialen berekend en krijg je een (uiteraard geheel vrijblijvende) prijsopgave.


Pommel / fork op maat

Een leuk voordeel van "custom-made" bestellen is dat je meteen een pommel of fork in de maat van je keuze in je zadel kan laten zetten!
Wil je bijvoorbeeld een Vegan Arizona zadel en heb je een fork maat XXL nodig, dan hoef je deze fork niet los bij te bestellen zoals bij de normale lederen Arizona die we vanuit voorraad kunnen leveren. Het zadel moet toch speciaal voor jou gemaakt worden: dan kunnen we net zo goed meteen een XXL fork er in doen i.p.v. de standaard maat L. De kosten voor een andere maat pommel / fork bespaar je dus mooi weer waardoor de meerprijs van een zadel-naar-wens weer wat lager uit kan vallen.


Wil je je eigen ontwerp daadwerkelijk gaan bestellen?

Dan vragen we een aanbetaling van meestal 150 euro voordat we je zadel inplannen in de productie-planning.
Deze aanbetaling is definitief: voor ons wat extra zekerheid dat je het zadel daadwerkelijk gaat kopen en we niet met een soms heel erg apart zadel blijven zitten. Besluit je om welke reden dan ook dat je het zadel toch niet wilt kopen, dan kunnen we het met wat korting in de sale doen zodat hopelijk iemand anders het wil kopen. 

  Heb je (interesse in) een Barefoot-zadel en wil je graag hulp van een deskundige...meer
Zadelpasservice "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"

 

Heb je (interesse in) een Barefoot-zadel en wil je graag hulp van een deskundige zadelpasservice?
Dan zijn er verschillende mogelijkheden.


Wederverkopers
Iedere wederverkoper biedt zijn eigen service aan. De 1 heeft een winkel waar je alle artikelen kan bekijken, een ander heeft testzadels die je kan proberen, weer een ander biedt aan om verschillende zadels aan huis (stal / paddock / weiland) te komen passen. Elk van de wederverkopers / zadelpassers heeft zijn eigen werkwijze en eigen aanbod van testzadels. Je kan het beste even op de verschillende website kijken voor meer info.

Klik hier om een lijst van wederverkopers te openen.

ella-fotozDL7Lk6QtyXsP

Onafhankelijke zadelpasservice op locatie

Gaat je voorkeur uit naar een compleet onafhankelijke zadelpasser (die zelf geen zadels verkoopt) met een bus vol met verschillende merken en modellen boomloze & flexibele zadels? Dan spreekt Ella's BoomloosZadelPasService.nl je vast aan!

Ella is erg kundig en veelzijdig, en als zij een ochtendje of middagje bij je is geweest dan weet je als het goed is precies welk zadel wel of juist niet bij jullie past. En welke toebehoren (pommel / pad / singel / beugels & riemen) daarbij dan het beste werken. Je weet dan direct waar je aan toe bent en als je na het bezoek van Ella een Barefoot wilt kopen, kan je via deze webshop je bestelling plaatsen.

Omdat de kans erg klein is dat een door Ella geadviseerd zadel retour komt en omdat we het inschakelen van de passervice graag wat laagdrempeliger willen maken, kunnen alleen klanten van Ella bij aankoop van een zadel profiteren van een speciale Ella-korting!

De wederverkopers die een eigen zadelpasservice en/of testzadels (via de post) aanbieden, geven vaak ook een korting wanneer je bij hen een zadel bestelt n.a.v. het testen. Dat is natuurlijk ook wel weer makkelijk, dat je dan direct bij dezelfde contactpersoon ook je bestelling kan plaatsen.

 

Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Barefoot® 'Bellis & Lily Kids'"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de AVG Privacy Verklaring gelezen.

Zadeltassen Nut Zadeltassen Nut
€ 209,00 *
Barefoot Half-Pad Physio Barefoot Half-Pad Physio
vanaf € 124,95 *
Laatst bekeken