Schnelle & sichere Lieferung

       *** Let op! Zomersluiting van 18 tot 29 juli  ***


Barefoot® 'Contour Physio'

€ 99,95 *

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Dit artikel is momenteel niet op voorraad

Maten:

Kleuren:

  • CON-BRID-PHYSIO-1-02_NB
Het Contour Physio hoofdstel is anatomisch gevormd waardoor het perfect op maat afgesteld kan...meer
Productinformatie "Barefoot® 'Contour Physio'"


Het Contour Physio hoofdstel is anatomisch gevormd waardoor het perfect op maat afgesteld kan worden en een extreem comfortabele pasvorm heeft voor vrijwel ieder paard. Het bekende zacht onderlegde Contour-kopstuk laat de aanzet van de halswervels vrij liggen en biedt extra ruimte voor de oren: ideaal voor gevoelige paarden.  

Het Y-stuk op de kaak zorgt voor de goede verstelbaarheid waarbij het bakstuk steeds mooi laag langs het hoofd geplaatst kan worden, op ruime afstand onder het oog. Dit in tegenstelling tot normale hoofdstellen waarbij de bakstukken vaak onprettig dicht bij de ogen liggen. Alles kan versteld worden: de lengte van het kopstuk, de keelriem en bakstukken is verstelbaar.  

Het hoofdstel kan gebruikt worden voor alle soorten hackamores en bitten en natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de Shape-It side-pull neusriem of de Cavesson / kaptoom neusriem (zie onderaan deze pagina). Doordat het hoofdstel perfect op maat gemaakt kan worden ligt het bij bitloos gebruik veel stabieler rond het hoofd dan andere hoofdstellen. Wanneer een paard extreem gevoelig rond de oren is kan zelfs de frontriem weggelaten worden waardoor het hoofdstel op dezelfde manier als een halster aangetrokken kan worden en de oren en voorpluk niet meer tussen kopstuk en frontriem doorgehaald hoeven te worden: een grote opluchting voor paarden die er niet van houden als men de oren aanraakt.    

Op de foto's is het Contour Physio hoofdstel (geschikt voor gebruik met bit, hackamore of ander "neusje" om mee te sturen) gecombineerd met een los bij te bestellen kaptoom/Cavesson-neusriem  of een Shape-It side-pull neusriem weergegeven: deze kan erbij besteld worden via het overzicht van bijpassende artikelen hieronder.  

Leverbaar In zwart met grijs onderlegd of bruin met nootbruin onderlegd. Bij twijfel kun je over het algemeen beter de kleinere maat nemen, tenzij je paard een vrij breed voorhoofd heeft en echt een langere maat frontriem nodig heeft. Dan kan je juist beter de grotere maat kiezen.  

Het is door de verstelbaarheid van het Y-stuk op de kaak wat lastig om de maten te meten. Om de juiste maat te kiezen, leg een meetlint achter de oren van je paard langs en meet welke totale lengte van bakstukken & kopstuk je nodig hebt. (zeg maar van bitring tot bitring achter de oren langs)  

Maat 0: ca. 84-96 cm / frontriem 41 cm
Maat 1: ca. 91-107 cm / frontriem 42 cm
Maat 2: ca. 98-118 cm / frontriem 43 cm
Maat 3: ca. 107-123 cm / frontriem 45 cm 

Let op: Dit hoofdstel wordt dus ZONDER neusriem geleverd omdat er verschillende opties zijn. Hieronder zie je de bijpassende artikelen binnen het Barefoot-assortiment.

 

Verdere links naar "Barefoot® 'Contour Physio'"
Lees, schrijf en bespreek beoordelingen...meer
Klantbeoordelingen voor "Barefoot® 'Contour Physio'"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle vrijgegeven.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de AVG Privacy Verklaring gelezen.

Hip Saver Hip Saver
€ 23,95 *
Bitriempjes Bitriempjes
€ 12,95 *
Barefoot® Standaard Pad Barefoot® Standaard Pad
vanaf € 172,95 *
Leadrope 'Energy' Leadrope 'Energy'
vanaf € 24,95 *
Ride on Pad Physio Nature Ride on Pad Physio Nature
vanaf € 369,00 *
Fork maat M-XXL Fork maat M-XXL
€ 69,95 *
Leadrope 'Energy' Leadrope 'Energy'
vanaf € 24,95 *
Amber Halsring Amber Halsring
€ 29,95 *
Hip Saver Hip Saver
€ 23,95 *
Zadeltassen Nut Zadeltassen Nut
€ 209,00 *
Trainings Cube Trainings Cube
€ 18,95 *
Barefoot® Standaard Pad Barefoot® Standaard Pad
vanaf € 172,95 *
Ride-On-Pad Kids Ride-On-Pad Kids
€ 134,95 *
Laatst bekeken