Schnelle & sichere Lieferung

Matentabel

A = Ruglengte [cm]

B = Zitruimte [cm]

C = Zijlengte [cm]

 

Elk zadel wordt met de hand gemaakt en is daarom uniek. 
Kleine verschillen zijn normaal. Deze maten zijn een gemiddelde richtlijn.
ZadelmodelA
[cm]
B
[cm]
C
[cm]
Aanbevolen voor damesmaatAanbevolen voor herenmaat
Cheyenne X0 42 28 37 104-140 104-140
Cheyenne 0 48 32 45 32-34/36 44-46
Cheyenne 1 52 36 50 36-40 46-48
Cheyenne 2 58 40 51 42-46 50-54

 

Let op: 

De ruglengte (A) van het zadel is de totale zadellengte. Het achterste randje van het zadel drukt echter niet op het paard, daarom mag een Barefoot iets langer zijn dan de meeste andere zadels. Bovendien draagt de pommel ook geen ruitergewicht waardoor je nog meer zadellengte kwijt kan. De "werkende lengte" van onze zadels valt dus een stuk korter uit. 

Je kiest de juiste zadelmaat altijd op basis van de juiste maat voor de ruiter. Een wat korter zadel nemen is geen goed idee: als de ruiter immers niet voldoende zitruimte heeft, komt deze teveel achterop de cantle te zitten en wordt het ruitergewicht niet meer comfortabel over de rug verdeeld. Je kan voor het comfort van het paard echt veel beter een voor het mooie iets te lang zadel gebruiken, dan een zadel dat iets korter is maar te krap voor de ruiter.  

De Barefoot-zadels zijn anatomisch gevormd: de voorkant is omhoog gewerkt om veel schoftvrijheid te bieden en de achterkant loopt tevens iets omhoog weg zodat het achterste randje van het zadel zich niet "in gaat graven" in de bespiering van de onderrug van het paard. Dit zorgt er tevens voor dat het ruitergewicht niet te ver achterop de rug komt te liggen maar netjes daar blijft waar het lijf van het paard het het best kan dragen:  op het vlak achter de schoft, waar de rug het sterkst is.

Laatst bekeken