De juiste zadelpad

Barefoot heeft verschillende pads (zadeldekjes) in het assortiment, om aan de wensen van verschillende paarden en ruiters te kunnen voldoen. Voor de meeste combinaties is de Standaard Pad de beste pad om te gebruiken: elk model Barefoot-zadel heeft een eigen pad.
 
Deze pad past netjes onder de zadels, is voorzien van de best geteste inlages (voor gebruik onder Barefoots met VPS) en is gemaakt van zeer goede en duurzame materialen waardoor het kwaliteitsverschil met goedkopere pads duidelijk zichtbaar en voelbaar is.
 
We testen niet alleen onze zadels met diverse drukmetings-apparatuur, maar ook verschillende soorten pads en inlages om zo een duidelijk beeld te krijgen van de prestaties van de verschillende materialen. Het is verrassend om te zien hoeveel schade een verkeerde zadelpad kan veroorzaken. Men is snel geneigd om te denken dat een pad slechts uit zachte materialen bestaat waardoor deze weinig problemen kan geven. Helaas is dit niet het geval.
 
Pads die niet goed anatomisch gevormd zijn, niet netjes afgewerkt zijn of ruimte innemen die vrij gehouden moet worden voor de schoft en ruggengraat, kunnen drukplekken en irritatie veroorzaken. Soms kunnen zelfs eenvoudige stiksels al witte haren in de vacht veroorzaken.
 
Onze zadelpads met inlages zijn getest in gebruik onder onze zadels en zijn ideaal geschikt gebleken voor dit doel. De extra schokdemping en bescherming die ze bieden zijn een groot pluspunt. De pads zijn een onmisbaar onderdeel van onze zadels en kunnen individueel aangepast worden door middel van het verwisselen, aanpassen en toevoegen van extra vulling in de inlage-vakken, indien nodig. 
 
 
 

Prima zweetafdruk na het rijden met het Barefoot-zadelsysteem: zadel + pad van Barefoot.

 

Wij hebben gekozen voor een zadelontwerp waarbij de conventionele dikke zadelkussens vervangen worden door een combinatie van dunne zadelkussens, en een pad met inlages.

Deze combinatie geeft een prima ruggengraatvrijheid en een flexibele, makkelijke pasvorm. Zadel en pad kunnen ten opzichte van elkaar iets verschuiven zodat de rondingen van de paardenrug perfect gevolgd kunnen worden, zonder het zadel en de rug teveel onder spanning te zetten.

Een pad met inlages is nodig om de ruggengraat vrij van druk te houden. Een Barefoot met pad is veel beter in staat om zich aan allerlei rugvormen aan te passen dan zadels met dikke vaste kussens. Voor de meeste mensen en paarden zijn de standaard Barefoot pads het meest geschikt.

De Barefoot Physio-pads zijn geschikt voor de combinaties die graag een anti-slip pad willen, maar men moet wel beseffen dat het Sympanova anti-slip materiaal op de onderzijde van deze pads niet door elk paard goed verdragen wordt. Paarden met een gevoelig huidje kunnen er witte haren door krijgen wanneer de structuur van het materiaal een allergische reactie / irritatie veroorzaakt.

Vandaar dat we de Physio-pads liever niet verkopen om deze problemen te voorkomen.  

Op bestelling (levertijd van minimaal 2 weken) leveren we ze echter wel omdat er toch veel combinaties zijn die het hele fijne pads vinden.

Laatst bekeken